Maatwerk|Volledig Yak|Hoge kwaliteit|Onderhoud & reparatie|Ombouwen baardstel ook mogelijk

Lees verder

(Fotografie: Jeanette Oerlemans / Kerstman: Bas Mannee)Maatwerk

Maatwerk Kerstman set van Yak haar

Voor het aanmeten van een professionele Kerstman set zit u bij ons goed. Uit ervaring weten wij dat er veel kwaliteitsverschil zit tussen de diverse haarwerken. Atelier Het Pruykenhuys brengt daarom diverse Kerstman modellen op de markt.

Lees verder →

Onderhoud en reparatie

Onderhoud en reparatie van Kerstman haarwerk

U heeft een Kerstman haarwerk aangeschaft bij Atelier Het Pruykenhuys. Het is van groot belang dat u het haarwerk zelf zorgvuldig behandelt en goed onderhoudt om de levensduur te verlengen.

Lees verder →

Ombouwen baardstel

Ombouwen van Sinterklaas baardstel naar Kerstman set

Bij Atelier Het Pruykenhuys is het ook mogelijk om in plaats van een nieuwe Kerstman set aan te schaffen uw Sinterklaas baardstel te laten ombouwen tot Kerstman.

Lees verder →

Bel vandaag nog op +31 (0) 6 11 76 42 65 of mail ons op infohetpruykenhuys@gmail.com

Maak een vrijblijvende afspraak voor een nieuwe kerstman set en overtuig u van onze kwaliteit. Naar contact
Kerstman - Johan van Bakel
Kerstman: Ernst Daniël Smid (Sinterklaas & Diego: Het geheim van de ring)
Walibi Kerstman
Walibi Kerstman
Kerstman - Bas Mannee
Styling Kerstman set / Kerstman: Bas Mannee
Black Santa
Zap TV (Angola)
Kerstman model 1
Kerstman model 1
Kerstman model 2
Kerstman model 2
Kerstman model 2
Kerstman model 2
Kerstman model 3
Kerstman model 3
Kerstman model 3
Kerstman model 3
Kerstman model 2
Implantering op een fijne tule
Kerstman model 2
Implantering op een fijne tule
Kerstman model 2
Kerstman: Ernst Daniël Smid (Sinterklaas & Diego: Het geheim van de ring)
Kerstman model 2
Ernst Daniël Smid met regisseur Roy Poortmans (Sinterklaas & Diego: Het geheim van de ring)

Image

Maatwerk baardstel

Laat u niet verleiden tot een goedkope aanschaf. Vaak is dit dan geen volledig Yak-haren Kerstman set en valt de kwaliteit uiteindelijk tegen.

Om mooi voor de dag te komen als Kerstman en zelf geen last te hebben van de baard en pruik is deze bij voorkeur maatpas. Dat wil zeggen dat het baardstel precies op uw gezicht gemaakt is. Daarbij ziet u er goed uit en voorkomt u dat de snor of baard uw mimiek verbergt of in uw mond terecht komt.

De juiste keuze!

Atelier Het Pruykenhuys levert maatwerk Kerstman sets van Yak op een fijne tule. Onze medewerkers zijn geschoold in onduleren en in onze webshop verkopen wij handige producten als lijmen, bollen en kammen waarmee u uw baardstel goed kunt dragen en onderhouden. Ook voorzien wij u graag van allerlei handige informatie die het draagplezier vergroten. U hoeft zich minder zorgen te maken op het haarwerk en kunt zich beter richten op de kinderen die voor u gekomen zijn.

Wanneer wij het over een Kerstman set hebben dan gaat het om een pruik met bijbehorende baard, snor en set wenkbrauwen.

Graag vertellen wij u waar het verschil zit, hoe u dat zelf kunt herkennen en waar onze baardstellen het verschil maken.

Hoe kan ik een nieuwe Kerstman set bestellen en laten aanmeten?

Wij maken het hele jaar door Kerstman sets, maar adviseren u om voor 1 augustus een afspraak met ons te maken om zeker te zijn dat wij voor de volgende Kerstperiode kunnen leveren.

Wij maken, nadat u een aanvraag heeft gedaan, met u een afspraak voor zo’n afpas en laten u alle mogelijkheden zien. Samen bespreken we de eventuele verdere wensen (bijvoorbeeld het model, fijne of juist grovere krullen, langere of kortere pruik of baard, wenkbrauw en snor stijlen en vormen, etc.) en zorgen wij dat uw wensen bij ons goed duidelijk zijn.

U ontvangt van ons een factuur voor 50% van het volledige bedrag als aanbetaling en na betaling van dit bedrag starten wij met het vervaardigen van uw Kerstman set. Dit neemt circa 8 tot 10 weken in beslag.

Wanneer uw Kerstman set klaar is (inclusief het kapwerk) kunt u het bij ons afhalen en doen we een finale afpas. Hierbij kunnen we tips geven voor op- en afzetten, kijken we of het u goed past en kunnen we eventuele kleine aanpassingen doen. Ook adviseren we u in het gebruik van diverse materialen en producten.

Wanneer u tevreden bent kunt u het restant bedrag bij ons pinnen en neemt u de Kerstman set mee naar huis.

Specificaties:

De Kerstman set is vervaardigd op een stevig verstelbaar montuur. De baard- en pruikrand zijn gemaakt op fijne tule.

Er wordt kwalitatief hoogwaardig YAK haar gebruikt.

U krijgt zeer persoonlijke service van een gediplomeerd pruikenmaker.

De kosten van de Kerstman set zijn € 1495,- incl. BTW en eventuele verzendkosten (binnen Nederland), afhankelijk van uw wensen. Hiervoor krijgt u 1 pruik, 1 baard, 1 set wenkbrauwen, 1 snor. Voor hoofdmaten vanaf maat 60 en afwijkende hoofdvormen wordt een meerprijs in rekening gebracht. Graag maken wij voor u een offerte op maat.

50% aanbetalen en 50% bij afleveren.

Mocht u een ander model Kerstman in gedachten hebben dan gaan onze pruiken professionals met plezier voor u aan de slag. Nagenoeg elk gewenst model kan geleverd worden. Mail ons met uw vragen en u ontvangt van ons een vrijblijvende offerte.

Maak nu direct een afspraak of bel ons op 06 - 11 76 42 65.


Ombouwen

Denkt u er over na om een nieuw Sinterklaasbaardstel aan te schaffen? Heeft u een oud baardstel dat u wilt verkopen of ongebruikt in de kast blijft liggen?

Denk er eens over om uw baardstel te laten ombouwen! U kunt dan ook met Kerst op pad.

De basis

De basis voor een Sinterklaas baardstel en een Kerstman pruik zijn nagenoeg identiek. De lengte maar ook de styling zijn de factoren die afwijken. Het is daardoor relatief eenvoudig een oud, niet meer gebruikt Sinterklaasbaardstel door ons om te laten bouwen.

Graag horen we van u welk model u zou willen hebben. Wij zorgen er voor dat de set geknipt en gestyled wordt, we wassen hem zodat hij weer fris is en u kunt hem zo weer op.

Maak een afspraak voor de mogelijkheden!


Onderhoud van uw baardstel

Het bijhouden van het kapsel:

Het buffel/yakhaar is geonduleerd, wat betekent dat het eerst gewatergolfd is en daarna met een hete onduleertang in de slag is gelegd. Het kapsel is dus tijdelijk houdbaar en vocht is dan van invloed met als gevolg dat dit kapsel kan uitzakken. Het is belangrijk dat u het haarwerk vrij houdt van vocht maar helaas ontkomt u er niet altijd aan (nat weer tijdens de intocht kan funest zijn).

Na uw optredens kunt u zelf het haarwerk verzorgen. U kunt het haarwerk/de baard/het baardstel plat (op de rug) wegleggen waarna u met een vorkkam de slagen weer mooi dichtkamt. De pruik kunt u het beste op een vocht absorberende bol bewaren. De baard kunt u evt. vaststeken op een kurken prikbord (door lintjes tussen de slagen te spannen houdt u uw baard mooi kort, een risico is wel door deze methode te gebruiken dat u uw luchtigheid uit de baard haalt en dat u uw baard plat drukt).

Het is niet aan te raden om hete tangen te gebruiken in een reeds gekapt haarwerk. De haarlak op het haarwerk kan vergelen door de warmte van de tang! U kunt haarlak gebruiken, maar gebruik niet teveel. Verkeerd gebruik van haarlak kan zorgen voor het afbreken van het haar en teveel aan haarlak laat uw haarwerk onnatuurlijk bewegen.

Het verwijderen van lijm uit het haarwerk:

Hiervoor kunt u Aceton* gebruiken. Leg het haarwerk met het montuur (montuur=de binnenkap van een pruik of van een baard) naar u toe gericht op een oude handdoek. Let hierbij goed op de ondergrond!! Aceton kan sommige ondergronden oplossen (plastic, stof, gelakt hout).

Met een tamponeerkwast en aceton ‘borstel’ je de lijmresten uit het haarwerk. Doe dit zachtjes en voorzichtig, de tule is erg kwetsbaar. Haal nooit lijmresten van uw gezicht met Aceton!! Gebruik hiervoor Bond Off*.

Enkele lijmen waarmee u uw haarwerk veilig en stevig kan vastlijmen op uw huid kunt u ook vinden op de webshop. Wij adviseren de WM Extra Hold te gebruiken.


Gebruikte producten

Alle producten vindt u in onze webshop. Kijk hier voor het volledige assortiment: www.hetpruykenhuyswebshop.nl

Producten uit dit artikel:

Vorkkam met stalen punten

Vorkkam
Een kam met een stalen vork als uiteinde, waarmee u kunt ‘harken’.

Styropor hoofd

Tamponeerkwast
Gebruik bij voorkeur een kwast die niet van varkenshaar gemaakt is; dit voorkomt dierenleed. In onze webshop vindt u een diervriendelijke en acetonbestendige kwast.

WM extra hold lijm
Extra sterke matte lijm, zeer geschikt voor het plakken van filmtule pruiken en haarwerk.

Haarlak en Aceton is te verkrijgen bij de drogist. Vrijwel iedere haarlak volstaat.


Volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.