Over ons|Atelier Het Pruykenhuys|Meer dan 20 jaar ervaring|Uw adres voor alle feestdagen

Lees verder

Over ons haarwerkatelier

Atelier Het Pruykenhuys levert zeer hoge kwaliteit haarwerken, pruiken en klein haarwerk voor particulieren met permanent haarverlies als voor entertainment doeleinden.

Het werken met pruiken is een expertise, een ambacht. Atelier Het Pruykenhuys is een bedrijf dat waarde hecht aan het stukje ambachtelijk pruiken vervaardigen. Onze pruikenmakers zijn echter niet ouderwets, integendeel. Met onze frisse, moderne blik hebben wij voor iedereen een mooi passende oplossing.

Onze haarwerken worden op ambachtelijke wijze vervaardigd en zijn niet van echt te onderscheiden. Door gebruik van zeer fijne tule materialen, een mooie sortering van echt (europees) haar en diverse manuele knooptechnieken maken we van elk haarwerk een uniek comfortabel model. Ook voor onderhoud en reparatie kunt u bij ons vakkundige team terecht.

Naast maatwerk kunnen onze pruikenmakers en haarwerkspecialisten ook uw bestaande haarwerk bijwerken, repareren of schoonmaken. Aangezien wij alle expertise over pruiken en haarwerken in huis hebben, kunt u er soms ook nog gewoon op wachten en hoeft u uw haarwerk niet lang te missen.

Pruiken zijn er in allerlei soorten materialen en prijsklassen. Zo zijn pruiken van synthetisch materiaal meestal goedkoper in aanschaf maar veel minder duurzaam dan pruiken van echt haar. Zowel in echt haar als in synthetische fiber zijn er pruiken van een basiskwaliteit, een mid-kwaliteit en een hoge kwaliteit. Deze kwaliteit, maar ook de mate van bewerkelijkheid, bepalen mede de huur- of verkoopprijs, maar ook de mate waarin onderhoud en reparaties verricht kunnen worden.


Kerstman - Johan van Bakel
Atelier Het Pruykenhuys
Kerstman - Johan van Bakel
Wij knopen haar bij in uw pruik of haarwerk in eigen atelier.
Kerstman - Johan van Bakel
Atelier Het Pruykenhuys
Kerstman - Johan van Bakel
Atelier Het Pruykenhuys
Kerstman - Johan van Bakel
Wij knopen haar bij in uw pruik of haarwerk in eigen atelier.
Kerstman - Johan van Bakel
Atelier Het Pruykenhuys
Kerstman - Johan van Bakel
Atelier Het Pruykenhuys
Kerstman - Johan van Bakel
Atelier Het Pruykenhuys
Kerstman - Johan van Bakel
Atelier Het Pruykenhuys
Kerstman - Johan van Bakel
Atelier Het Pruykenhuys
Kerstman - Johan van Bakel
Een kijkje in ons atelier.
Kerstman - Johan van Bakel
Atelier Het Pruykenhuys
Kerstman - Johan van Bakel
Particulier haarwerk


Haarwerken voor Particulieren

Haarverlies bij mannen en vrouwen komt in alle leeftijdscategorieën voor. Het gaat niet altijd om kaal zijn, vaak gaat het ook om het proces van kaal worden wat veel vraagstukken met zich meebrengt.

Een vakkundige haarwerker kan u in dit proces begeleiden door u goed voor te lichten over de diversiteit aan mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Atelier Het Pruykenhuys houdt zich dagelijks bezig met het maken van 'onzichtbaar haarwerk' van de fijnste en meest naturelle kwaliteit. Al ons haarwerk is maatwerk, dit houdt in dat u een zeer goed passend haarwerk kunt verwachten, geschikt voor alle activiteiten die u ermee wilt doen. Samen sorteren wij het mooiste haar en bespreken wij de gewenste look.

Samen werken wij naar een mooi eindresultaat!

Wij helpen mensen met tijdelijke en/of permanente kaalheidsproblematiek met gehele en/of gedeeltelijke haarwerken zoals pruiken, toupets en haaraanvullingen ten behoeve van dagelijks gebruik.

Onze klanten bieden we ten alle tijden eerlijke informatie, hoge kwaliteit haarwerken en zeer uitgebreide en snelle service.

Pruiken voor de entertainment branche

Wij leveren aan de TV-, film- en theaterbranche, aan live entertainers / entertainmentbureaus waaronder ook pretparken en haarwerken geschikt voor fotografie of museumpoppen.

Binnen de website vindt u de volgende mogelijkheden: verhuur van pruiken aan professionals en producenten, reparatie en onderhoud van bestaande pruiken, het maken van nieuwe pruiken precies zoals u dat wilt (maatwerk, waaronder ook Sinterklaas en Kerstman). Wij verhuren en verkopen allerlei soorten klein haarwerk waaronder baarden, snorren en wenkbrauwen. Tevens onduleren wij Sinterklaas baardstellen en leveren echt haar Pieten pruiken. Pruikenmakersmaterialen en gebruiksmaterialen voor de afdeling kap en grime vindt u uitgebreid terug in onze webshop.

Trots zijn we op ons werk aan het programma ‘Undercover in Nederland’ van Alberto Stegeman die we van een alter ego hebben voorzien.

Waarom Atelier Het Pruykenhuys

Atelier Het Pruykenhuys heeft onder leiding van Sylvie Takke bijna twintig jaar ervaring in huis in het maken en hanteren van haarwerken en aanbrengen van allround make-up.

Wij zijn een professioneel haarwerkers bedrijf waar u terecht kunt voor het aanmeten van een pruik, haarwerk maar wij kunnen u ook helpen aan een mooie bijpassende make-up of complete 'look. Onze pruikenmakers en haarwerkspecialisten helpen een diversiteit aan klanten waaronder acteurs en actrices uit de entertainment branche (film, tv, theater), transgenders, drag queens en kings maar ook particulieren die op zoek zijn naar een verfijnd, niet van echt te onderscheiden haarwerk voor dagelijks gebruik.

Doordat Sylvie vanuit een lange carrière als kapper-grimeur in de entertainmentbranche gestart is met Atelier Het Pruykenhuys waarbinnen zij zich verder is gaan specialiseren als allround ambachtelijk haarwerker, hebben wij als bedrijf een heel andere insteek. Als geen ander weten wij vanuit deze bijzondere achtergrond hoe je een uiterlijk volledig kunt sturen door te werken met kleur, vorm, lengte, dik en dun haar en bijbehorend de diverse soorten make-up etc. Niet alleen zien wij volledige transformaties ontstaan bij onze acteurs en actrices, dit effect zien wij ook terug bij onze particuliere klant.

Net zoals de haarwerken ten behoeve van entertainmentdoeleinden worden er voor onze particuliere klant met een acuut of structureel haarprobleem binnen het atelier hoogwaardige haarwerken gemaakt. Met de hand sorteren wij het mooiste haar om de gewenste 'look' te maken. Voor de monturen (de binnenkap van een pruik) kan uit tientallen soorten tule materialen gekozen worden elk met een eigen functie, duurzaamheid en comfortlevel. De haarwerken zijn zo licht en zo dun/dik als u dat wenst, zodat uw pruik of haarwerk volledig 'past' bij uw karakter en stijl. Onze haarwerken worden volledig ambachtelijk gemaakt zodat we op elk onderdeel van uw pruik maximaal invloed hebben.

Atelier het Pruykenhuys kan elk gewenst volledig haarwerk maken maar ook haardelen en haaraanvullingen van zeer hoge kwaliteit èn voor dagelijks gebruik.

Anko sectie Haarwerken

Wij zijn lid van de Anko, sectie Haarwerken.


VIDEO: Een echt haar pruik maken

Kijk hier hoe het maken van een echt haar pruik in ons atelier in zijn werk gaat (link opent in nieuw tabblad).

U heeft interesse in een nieuw haarwerk

Voor zowel de particulier als ook de artiest uit de entertainment branche is de maatmeting en maltechniek nagenoeg hetzelfde. Met grote zorg en in alle discretie wordt u geholpen door onze professionele pruikenmakers die samen met uw inbreng het haarwerk gaan realiseren. Van ontwerp, het uitzoeken van het haar, de styling, afwerking en instructie, alles doen we zelf, binnen ons eigen atelier. Hiermee kunnen we u leveren wat u voor ogen heeft.

Lees verder bij het kopen en laten maken van een particulier haarwerk of een entertainment pruik.

Alle werkzaamheden in huys

Tevens verzorgen wij alle handelingen (knopen, knippen, kleuren, repareren etc.) met pruiken en haarwerken zelf waardoor er zeer snel gehandeld kan worden. Binnen ons atelier of op locatie helpen we een diversiteit aan klanten en informeren we u graag vrijblijvend over de mogelijkheden betreffende bestaande (niet bij ons aangekochte haarwerken) en nieuwe haarwerken. Niet alleen voor reparaties en het onderhoud kunt u bij ons veelzijdige en vakkundige team terecht maar ook voor de nieuwste onzichtbare wenkbrauwen, camouflage en visagie technieken waarmee we het haar en het gezicht volledig in balans kunnen brengen.

U kunt bij ons terecht

  • Het knippen, bijwerken en passend maken van een bestaand haarwerk of deelpruik
  • Het aanmeten, knippen, bijwerken en passend maken van klein haarwerk
  • Afwerkien, vermaken, repareren van (bestaande) haarwerken
  • Het aanmeten, maken en stylen van een nieuw haarwerk of deelpruik
  • Tips and tricks in allround make-up en haar
  • Ontwerpen van haarwerken en make-up

Volg ons op Facebook voor de laatste nieuwtjes.